درب هوشمند و مزایای سیستم کنترل تردد

درب هوشمند از درب های جدیدی است که در برخی از ساختمان ها و مراکز مختلف نصب می شود. این سیستم دارای تجهیزات مدرنی است.

درب های مدرن ، فناوری جدید برای تأمین امنیت ساختمان ها

درب های هوشمند به دلیل تجهیزات و سیستم خاصی که دارند ، موجب افزایش سطح امنیتی ساختمان ها می شوند. در این درب ها از سیستم کنترل تردد هوشمند استفاده شده است که با شناسایی چهره افراد موجب باز شدن درب می شود.

این درب ها در مدل های مختلفی طراحی و تولید می شوند. امروزه شاهد نصب انواع درب اتوماتیک در مراکز مختلف هستیم که موجب تردد آسان و افزایش امنیت شده است. جدیدترین نسل درب اتوماتیک ، درب های اتوماتیک هوشمند بوده که از مزایای بی شماری در مقایسه با درب های اتوماتیک قدیمی برخوردار است.

کاربرد درب هوشمند

نسل جدید درب اتوماتیک در مراکز مختلفی نظیر مراکز درمانی ، برج ها ، هتل ها ، بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری ، ادارات ، ارگان های مختلف ، شرکت ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

با توجه به قیمت این درب ها ، نصب آنها در مکان هایی انجام شده که جنبه امنیتی آنها مهم است. به طور مثال مؤسسات مالی و اعتباری و بانک ها ، نیازمند سطح امنیتی بالایی هستند و از تجهیزات امنیتی سطح بالایی استفاده می کنند.

قابلیت ها و امکانات سیستم کنترل تردد

با توجه به نوع سیستم های کنترل تردد ، امکانات و قابلیت های مختلفی برای آن درنظر گرفته می شود. قابلیت های مهم این سیستم ها شامل :

امکان تعیین سطح دسترسی مختلف برای ترددکنندگان مختلف

برخورداری از قابلیت نمایش داده های ذخیره شده در سیستم

امکان تعریف بازه ی زمانی مختلف برای افراد گوناگون ( قابلیت های درب هوشمند و سیستم کنترل تردد )

آپدیت زمان و تاریخ دستگاه به شکل Automatic و Manual

امکان دریافت اطلاعاتی درباره تایم و تاریخ تردد افراد و ماشین ها

قابلیت مشاهده ی افراد یا ماشین هایی که تنها اجازه ورود به یک بخش برای آنها صادر شده است.

قابلیت کاربردی معرفی مهمان به سیستم و صدور اجازه ی ورود به آنها برای برخی از بخش ها

ویژگی باز و بسته شدن درب با استفاده از اثر انگشت ، پسورد ، شناسایی صورت و یا برنامه ها و ...

مهمترین شباهت ها و تفاوت های درب های اتوماتیک ودرب های اتوماتیک هوشمند

این دو درب از شباهت های زیادی برخوردار بوده و تفاوت هایی دارند. هر دو درب از طریق ریموت و کنترل باز و بسته می شوند. اما درب هوشمند را می توان با استفاده از برنامه های قابل نصب در موبایل یا تبلت و ... باز و بسته نمود.

درب های اتوماتیک در صورتی که از باتری اضطراری برخوردار نباشند ، در زمان قطعی برق امکان باز و بسته شدن ندارند. ولی سیستم های هوشمند را می توان در زمان قطعی برق باز و بسته نمود.

درب های اتوماتیک فاقد سیستم های کنترل تردد هستند. اما نسل جدید درب اتوماتیک از سیستم کنترل تردد برخوردار است که از فناوری های جدید است.

انواع نسل جدید درب های اتوماتیک

سیستم های هوشمند در چندین مدل طراحی و تولید می شوند :

1- درب های هوشمند اماکن عمومی

در اغلب پاساژها و ادارات و سایر مراکز عمومی از این درب ها استفاده شده که این درب ها در مدل های لولایی و کشویی وجود دارند. عملکرد این درب ها مبتنی بر سنسورهای حرکتی است. اغلب این درب ها به صورت شیشه ای می باشند تا امکان تماشای محیط داخلی و یا خارجی از هر طرف فراهم باشد.

2- درب هوشمند منازل مسکونی

درب هایی که در ساختمان های مسکونی و منازل شخصی و ویلاها و ... مورد استفاده قرار می گیرند ، از تفاوت هایی با سایر سیستم های هوشمند برخوردار می باشند. این درب ها از قفل های مدرن و هوشمندی برخوردار هستند که از طریق وای فای یا بلوتوث و ... باز و بسته می شوند. سیستم کنترل تردد این درب ها به چندین صورت کار می کند.

رمز عبور : عملکرد سیستم کنترل تردد بر اساس رمز عبور است. پسوردی به سیستم وارد شده و تغییرات در سیستم سیو می شود. پس از این کار ، برای هر بار باز شدن درب به ورود پسورد جدیدی احتیاج است.

NFC: این فناوری امکانی را فراهم نموده که از طریق لپ تاپ ، تبلت و پلتفرم های مشابه به آنها ، بتوان به باز و بسته کردن درب اقدام نمود. بدین ترتیب دیگر نیازی به لمس درب نمی باشد. این فناوری به کمک برنامه کار کرده و احتیاجی به استفاده از وای فای یا بلوتوث و ... ندارد.

 شناسایی صورت : درب هوشمند می تواند بر اساس شناسایی چهره باز و بسته شود. دوربین موجود در قفل به دریافت چهره اقدام کرده و با چهره از پیش ثبت شده درون خود مقایسه می کند. در این سیستم می توان چندین چهره را در سیستم ذخیره نمود تا امکان باز شدن درب برای چندین نفر با قابلیت شناسایی چهره فراهم شود.

برنامه ها : اگر برنامه ی مربوطه را بر روی موبایل نصب نمود ، امکان دسترسی به منوی کنترل سیستم درب وجود دارد. این امکان وجود دارد که در شرایط اورژانسی بتوان این سیستم را از کار انداخت.

کارت ( rf-id ) : درب های مبتنی بر این عملکرد ، توسط فرکانس های رادیویی باز و بسته می شوند. بدین منظور باید تگی خاص به کارت تعلق بگیرد و میان کارت با قسمت بازخوان سیستم ارتباطی شکل بگیرد تا انتقال داده ها صورت بگیرد. اگر داده ها درست باشند ، امکان ورود فراهم می شد. کارت های مبتنی بر rf-id شاید از نوع کارت کلیدی ، کارت مترو ، کارت کارمندی ، کارت عضویت باشگاه ها و ... باشد.

اثر انگشت : درب هوشمند که بر اساس اثر انگشت باز و بسته می شود ، بر اساس سیستم بیومتریک عمل می کند. در این سیستم چندین نمونه اثر انگشت ، از پیش ذخیره شده و در زمان ورود به این درب ها اثر انگشت ترددکنندگان خواسته می شود. چنانچه این اثر انگشت ها مغایرتی با اثر انگشت های از پیش تعیین شده داشته باشد ، درب باز نمی شود. این روش برای افرادی که حضور ذهن نداشته و فراموشکار هستند ، بسیار مناسب است.

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما