انواع درب اتوماتیک زیر سقفی

انواع درب اتوماتیک زیر سقفی در مکان های مختلفی کاربرد دارند. طراحی و ساخت این نوع درب ها توانسته مشکل تردد و امنیت را برطرف کند.

تاریخچه درب زیرسقفی

درب های زیرسقفی می تواند به صورت دستی و یا توسط موتور ، به آسانی باز و بسته شود. امکان طراحی و ساخت این درب ها در اندازه های بزرگ وجود داشته تا فضای موردنیاز برای تردد ماشین های سبک و سنگین را فراهم کنند.

این درب ها از تعدادی پنل جداگانه تشکیل شده که از طریق لولاها به یکدیگر وصل هستند و باز شدن آنها در سقف انجام شده و از این نظر به اسم درب های زیرسقفی معروف می باشند.  عملکرد این درب ها بدین صورت است که قادر به تحمل وزن درب توسط فنر کششی می باشد و نیازی به صرف انرژی توسط فرد برای باز و بسته شدن درب نمی باشد.

بعضی از انواع درب اتوماتیک زیر سقفی به شکل افقی هستند که استفاده از آنها آنچنان متداول نیست. جنس این درب ها معمولاً از فلز یا فایبرگلاس است. این درب ها قدمتی حدود 500 سال دارند. اولین بار از این درب ها در آمریکا استفاده شد. سازندگان آمریکایی در سال 1902 ، تصاویری از این درب ها منتشر نمودند که موجب آشنایی بیشتر سایرین با این درب ها شد.

چرا درب های زیرسقفی را سکشنال می گویند ؟

بر اساس توضیحات گفته شده متوجه شدید که این درب ها متشکل از چندین قسمت هستند و همین مسئله سبب نامگذاری این درب به اسم درب سکشنال شده است. با مکانیزم خاص جمع شدن این درب ، کوچکترین مانعی برای تردد ماشین ها ایجاد نمی شود.

بهترین درب برای برخی از مکان ها مانند پارکینگ هایی با سقف کوتاه ، درب سکشنال است. این درب ها به علت دارا بودن ریل های جانبی در زمان باز و بسته شدن به سمت بالا جمع شده و به موازات سقف قرار می گیرند.

روش های نصب درب سکشنال پارکینگ

روش های مختلفی برای نصب انواع درب اتوماتیک زیر سقفی وجود دارند. نصب درب سکشنال پارکینگ به دو شکل انجام شده که شامل حالت 90 درجه یا قائم و حالت زاویه دار ( مخصوص پارکینگ های رمپ دار ) است. موتورهای به کار رفته در درب سکشنال پارکینگ از نوع کشنده است. پنل های به کار رفته برای این درب ها از مدل های مختلفی مانند قاب دار ، کلاسیک ، سه شیار و کتیبه دار و ... می باشند. امکان نصب پنجره یا درب نفررو در این درب ها وجود دارد.

نصب هر یک از مدل های مختلف درب سکشنال ، با مزایای بسیار زیادی همراه است. این مسئله موجب استقبال بالا از نصب این نوع درب ها در مکان های مختلف شده است.

آشنایی با انواع درب اتوماتیک زیر سقفی

طراحی و ساخت این درب ها در چندین مدل انجام می شود که هر یک برای مکانی خاص مناسب است :

1-   نوع اول : درب اتوماتیک سکشنال صنعتی

نصب چنین درب هایی در مراکز صنعتی و کارخانه ها و ... رواج دارد. طول و عرض این درب ها بسیار بزرگ می باشد و با توجه به ویژگی هایی که دارند به منظور رفت و آمد نامحدود مورد استفاده قرار می گیرند. نصب درب به چندین شکل انجام شده که شامل قائم یا 90 درجه ، گیوتینی و اریب یا زاویه دار می باشد. در این درب ها ، موتور را در مجاورت گیربکس تعبیه می کنند.

2-   نوع دوم : درب اتوماتیک سکشنال پارکینگی

یکی از انواع درب اتوماتیک زیر سقفی ، درب پارکینگی می باشد که در اغلب پارکینگ های تجاری ، اداری ، مسکونی و ... مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به تنوع بالای مشخصات ظاهری این درب ها می توان آن را هماهنگ با نمای ساختمان سفارش داد. موتور این نوع درب ها از نوع کشنده است. پانل های این درب ها در انواع مختلفی شامل فریم تک شیار ، فریم مایکروویو ، تک شیار و کلاسیک و ... ساخته می شوند. حتماً برای پارکینگ هایی با محدودیت های فضا از این درب استفاده نموده تا بیشترین فضا برای عبور و مرور ماشین ها ایجاد شود و رانندگان بدون هیچگونه نگرانی در ارتباط با برخورد ماشین به درب ، از درب عبور کنند.

3-   از انواع درب اتوماتیک زیر سقفی : درب زیر سقفی آتش نشانی

همانگونه که احتمالاً می دانید یکی از مزایای استفاده از درب های سکشنال ، سرعت بالا در باز و بسته شدن درب است. موتور گیربکس ساید سرعتی برای این نوع از درب ها به کار می رود. با توجه به سرعتی بودن این درب ها از آنها در آتش نشانی ها استفاده می شود. مرغوب ترین و بهترین موتورها را برای این درب ها به کار می برند که تحمل باز و بسته شدن های مکرر درب را داشته باشند. در زمان مأموریت ها ، برای آتش نشان ها بسیار مهم است که سریعاً به محل حادثه بروند. بنابراین استفاده از تجهیزات پیشرفته که سرعتی باشند برای این مراکز ضرورت دارد.

انواع درب اتوماتیک زیر سقفی از نظر پنل های مورد استفاده

دسته بندی دیگر درب های سکشنال بر اساس پنل های به کار رفته در آن است که شامل پنل های قاب دار یا کتیبه دار ، پنل های شیار دار و پنل های ماکروویو می باشند. پنل ها معمولاً در ضخامت 4 الی 4.5 سانتی متر بوده و ارتفاع آنها بر اساس نوع پنل متفاوت است. پنل های به کار رفته در درب سکشنال غالباً از جنس گالوانیزه هستند. بر روی پنل ها ، کاوری از روی قرار دارد. پنل ها با اجزای بخصوصی به یکدیگر وصل شده اند.

مکانیزم بالابر فنر پیچشی روی درب سکشنال

سیستم بالانس فنر پیچشی این درب متشکل از تعدادی فنر مقاوم شارژ شده موجود روی شفت می باشد. در دو سر درام کابل قرار دارد. فنر و تجهیزات متصل به آن بر روی بخش فوقانی درب تعبیه شده و چندین تکیه گاه دارد. چندین یاتاقان در این بخش وجود دارد. فنر متشکل از سیم های فولادی است. یک طرف آن از مخروط فیکس مانند و طرف دیگر آن از مخروط پیچ می باشد که مخروط فیکس مانند ، متصل به یاتاقان مرکزی است.

طناب بکسلی در بخش تحتانی درب پیرامون شکاف کابل درام ، وجود دارد. باز شدن چشمه در زمان بالا آمدن درب است. پس از آن انرژی کششی موجود با گردش شفت درب سکشنال ، به بالا آمدن درب می پردازد. لذا کابل درام چرخیده و موجب پیچیدن سیم پیرامون شیار کابل درام می شود. در زمان پایین آمدن درب ، کابل بکسل از کابل درام جدا شده و کشش فنر به طور کامل اتفاق می افتد.

 

 

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما