آموزش نصب درب اتوماتیک ریلی

نصب درب اتوماتیک ریلی توسط استادان و متخصصان این امر ، آموزش داده می شود و تمامی نکات اجرا و پیاده سازی درب ریلی به کارآموزان ارائه می شود.

درب ریلی برقی چیست ؟

یکی از انواع درب اتوماتیک ، درب ریلی برقی می باشد. با گذشت زمان ، مدل های درب اتوماتیک پیشرفته تر شدند و استفاده از درب های اتوماتیک ریلی رواج بسیار زیادی پیدا کرد. نصب این نوع درب های اتوماتیک ، به روش های مختلفی انجام می شود.

نام دیگر درب اتوماتیک ریلی ، درب اتوماتیک کشویی می باشد. مکانیزم باز و بسته شدن درب ریلی ، به صورت ریلی و یا کشویی است و این نحوه باز و بسته شدن موجب شده که هیچگونه فضایی از محیط در زمان باز و بسته شدن درب اشغال نشود.

برای باز کردن درب ریلی برقی ، چندین روش وجود داشته که شامل استفاده از ریموت ، کارت ، کد ، گوشی های همراه جدید و قرارگیری در مقابل درب است. در زمان نصب درب اتوماتیک ریلی باید به نوع روش های باز کردن آن توجه داشت تا تنظیمات مختلف را برای آن انجام داد.

با ویژگی های درب اتوماتیک کشویی آشنا شوید :

درب های ریلی یا کشویی از ویژگی های مختلفی برخوردار بوده که مهمترین آنها امکان عبور و مرور بسیار زیاد ، سرعت بالا در باز و بسته شدن ، ارائه بالاترین راندمان ، ایجاد کمترین صدا ، امکان استفاده از باتری های پشتیبان ، سازگاری با ابزارهای امنیتی و ... می باشد. یک نصاب درب برقی ریلی پیش از نصب این نوع درب باید به خوبی با ویژگی های آن آشنا باشد تا در زمان نصب به دستورالعمل های لازم توجه داشته باشد.

مزیت خاص درب ریلی برقی نسبت به مدل های دیگر درب اتوماتیک

مزیت خاص درب ریلی نسبت به سایر درب ها موجب شده است که بسیاری از کاربران به نصب درب اتوماتیک ریلی اقدام کنند. مزیت خاص درب ریلی ، امکان ساخت درب در ابعاد بزرگ و عملکرد خوب درب با وجود وزن بسیار زیاد آن می باشد. عاملی که موجب استقبال بالا از نصب درب کشویی شده است ، عدم نیاز به فضای زیاد برای نصب درب است. امروزه در بسیاری از مکان ها با محدودیت فضا برای نصب درب ورودی و خروجی مواجه هستیم. بنابراین نصب درب کشویی می تواند گزینه ایده آلی برای چنین مکان هایی باشد.

اجزا و قطعات اصلی درب ریلی برقی

اولین نکته ای که پیش از شروع نصب درب باید فرابگیرید ، آشنایی با قطعات درب ریلی برقی می باشد. موتور ، کلید خلاص کن ، محدود کننده حرکت ، سنسورهای مادون قرمز ، پلیت زیر موتور ، نگهدارنده ها ، فلاشرها ، ریل های فلزی ، مدار کنترل ، جک ریلی و ... از قطعات درب ریلی است. در زمان نصب درب اتوماتیک ریلی ، باید به سلامت هر یک از قطعات آن توجه داشت.

انتخاب نوع موتور درب ریلی بر اساس وزن درب و میزان تقریبی تردد روزانه از آن صورت می گیرد. به هر اندازه که وزن درب بیشتر باشد ، موتور باید دارای بیشترین قدرت باشد. موتورهای گوناگون شامل توبولار ، ساید و سانترال قابل نصب برای درب اتوماتیک ریلی می باشند. نصب درب اتوماتیک کشویی باید به صورت اصولی و حرفه ای انجام شود تا عملکرد درب با مشکل مواجه نشود.

مراحل نصب درب اتوماتیک ریلی

همانگونه که شد نصب درب کشویی نیازمند متخصص و مهارت در این زمینه می باشد و صرفاً تکنسین های کارآزموده می توانند این کار را به خوبی انجام دهند. اما به منظور آشنایی کلی با فرآیند نصب ، به ارائه توضیحات کوتاهی از مراحل نصب درب ریلی برقی می پردازیم :

انتخاب مکان نصب موتور و انجام زیرسازی ها

نخست باید موقعیت دقیق نصب موتور را مشخص کنید. موتور می تواند در بخش انتهایی لت متحرک با توجه به جهت گشوده شدن لت متحرک ( راست یا چپ ) نصب شود. زیرسازی موتور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. نصب پلیت زیر موتور به استحکام موتور کمک نموه و از حرکت موتور به طرفین جلوگیری می کند. با بتون ریزی باید زیرسازی مناسب جهت تعبیه نمودن موتور را فراهم نمود.

در زمان نصب درب اتوماتیک ریلی دقت داشته باشید که برای ورود کابل ها به موتور فقط می توان از قسمت پلیت اقدام نمود. از این رو ، در روند زیرسازی و بتون ریزی بایستی لوله کشی را به درستی پیاده سازی کرد.

اگر شرایط به گونه ای باشد که محدودیت های زیادی وجود داشته باشد و نتوان زیرسازی موردنظر را اجرا نمود ، بایستی به کمک اتصالات مستحکم از چهارچوب درب به فیکس کردن و ثابت نمودن پلیت و نگه دارنده مناسب اقدام کرد.

نصب موتور درب ریلی

بعد از اینکه مکان نصب موتور را مشخص نموده و زیرسازی های لازم را انجام دادیم ، مهره ها را بر روی پیچ قراردهید. در شرایط ایده آل بایستی حد فاصل میان دو مهره ، حدود 2.54 سانتی متر باشد. حال موتور را به خوبی روی پیچ ها گذاشته و به کمک سایر مهره ها محکم می کنیم. اگر در فرآیند نصب موتور مرتکب کوچکترین اشتباهی شوید ، باید در انتظار خرابی درب ریلی برقی در زمان کوتاهی پس از نصب درب باشید. لذا تمام دقت و تمرکز خود را برای نصب موتور درب ریلی به کار بگیرید.

تراز نمودن ریل ها ( مرحله مهم نصب درب اتوماتیک ریلی )

بعد از نصب موتور ، تراز کردن ریل ها را انجام می دهیم. توجه داشته باشید که فاصله ها باید به درستی تنظیم باشند. نخستین قسمت ریل را بر روی چرخ دنده گذاشته و به تراز نمودن آن بپردازید. ریل بایستی با استفاده از توپی های ویژه ای روی درب سوار شود. بعد از تراز کردن ریل ، موقعیت دقیق توپی ها را معلوم نموده و آنها را بر روی مکان مشخصی بر روی درب با استفاده از جوشکاری ، فیکس می کنیم. این توپی ها می توانند در صورت نیاز رگلاژ شوند. سپس بخش بعدی ریل را با استفاده از گیره کاملاً فیکس نموده و چک می کنیم که با ریل پیشین ، تراز باشد و در حد میلی متری هم خطا وجود نداشته باشد.

نکته مهمی که باید درنظر داشته باشید این است که ابعاد ریل از عرض لت های متحرک نباید بزرگتر باشد. سپس در ادامه روند نصب درب اتوماتیک ریلی باید موتور درب را ریگلاژ یا تنظیم نمود. فاصله ریل با چرخ دنده موتور را تقریباً 2 میلی متر درنظر بگیرید. چرخ دنده موتور و ریل بایستی در یک راستا باشند و این مسئله بسیار مهمی است که باید بدان توجه کنید.

محدودکننده های حرکت ، از دیگر اجزای درب ریلی است که محل نصب آن ، در دو سر ریل می باشد. نصب محدودکننده های درب سبب شده که در زمان برنامه ریزی ، تنظیمات بازه حرکتی کاملاً دقیق باشد.

شروع سیم بندی درب ریلی برقی

اتصال برق اصلی و اتصال زمین به مدار فرمان را با دقت بسیار زیاد همانند الگوی زیر ، انجام می دهیم.

 

 

اگر کابل موتور و میکروسوئیچ را اندکی جابه جا کنیم ، امکان تغییر جهت حرکت موتور فراهم می شود. البته در برخی از درب های ریلی و موتورها ، یک کلید به منظور تغییر جهت حرکت موتور تعبیه شده است.

منوی تنظیمات نصب درب اتوماتیک ریلی

 

نصب درب اتوماتیک ریلی

 

 

نصب درب اتوماتیک ریلی

 

 

 

نصب درب اتوماتیک ریلی

 

 

مکانیزم درب اتوماتیک ریلی

موتورهای درب ریلی مناسب درب های بسیار بزرگ با وزن زیاد هستند. برای نصب موتور چند روش وجود دارد. موتور از طریق ریل در بخش انتهایی درب کشویی تعبیه می شود و یا اینکه از طریق ریل به دو شکل زنجیری یا تسمه ای به درب کشویی وصل می گردد که در وضعیت دوم ، با توجه به برند موتور ممکن است موتور در حالت ثابت و یا متحرک باشد یا اینکه موتور از طریق ریل دنده و چرخ دنده ها به درب وصل گردند.

نکات نصب انواع درب ریلی برقی

پس از آموزش نصب درب اتوماتیک ریلی ، انواع درب های اتوماتیک ریلی را به شما معرفی می کنیم. قطعاً ضرورت دارد که یک خریدار درب ریلی برقی و یا یک نصاب درب ریلی برقی با انواع درب های ریلی آشنایی داشته باشد و به نکات مهم نصب آنها توجه داشته باشد.

درب ریلی برقی تک لنگه

باز و بسته شدن درب ریلی تک لنگه به یک سمت انجام می شود. بنابراین باید به وجود فضای کافی در پیرامون درب توجه داشت. طول درب های تک لت در اغلب موارد ، 3 تا 4.5 متر است. اگر طول درب بزرگ باشد ، بایستی ریل موتور را طویل تر انتخاب نمود تا مشکلی ایجاد نشود. جهت نصب درب ریلی تک لت باید یک موتور زنجیری و یا دنده شانه ای تهیه نمود.

درب ریلی برقی دو لنگه

نصب درب اتوماتیک ریلی دو لنگه بیشتر در ساختمان های حیاط دار انجام می شود. زیرا برای باز و بسته شدن لت های درب به فضای زیادی نیاز است. باز و بسته شدن لت ها به سه حالت انجام می شود.

حالت اول : لنگه یک بر روی لنگه دو سوار می شود و هر دو به صورت همزمان با یکدیگر به کنار کشیده می شوند. مطمئناً برای این نوع درب نیازمند ریل اضافه برای موتور درب خواهید بود. قدرت موتوری که برای این درب انتخاب می کنید ، باید توان کشش دو لنگه درب را دارا باشد. موتورهای زنجیری و یا تسمه ای ، گزینه های ایده آلی برای این نوع درب در این حالت می باشند.

حالت دوم : در این حالت باید لنگه یک را بر روی لنگه دوم سوار نمود و مجدداً لنگه دوم را بر روی لنگه اول پیاده کرد. در این حالت به هیچ عنوان به ریل اضافی نیازی نمی باشد. نوع موتور را باید با توجه به وزن و طول درب انتخاب نمود. بی توجهی به این مسئله موجب انتخاب نادرست موتور می شود و موتور در کوتاهترین زمان پس از نصب درب اتوماتیک ریلی با مشکل مواجه می شود. این درب ها به دو موتور زنجیری و تسمه ای نیاز دارند.

حالت سوم : در این حالت ، لنگه ها از وسط باز می شوند و هر یک به جهت عکس همدیگر باز می شوند. در این نوع درب هم از دو موتور استفاده می شود. موتورهای دنده شانه ای و زیرسقفی ، گزینه مناسبی برای این نوع درب می باشند.

توجه داشته باشید که برای نصب مدل های مختلف درب ریلی برقی باید جزئیات و ریزه کاری ها را درنظر بگیرید و چنانچه هر قسمتی برای شما مبهم بود ، پیش از نصب درب به خوبی درباره ابهامات خود ، اطلاعات بدست بیاورید.

درب ریلی برقی سه لنگه ( نکات نصب درب اتوماتیک ریلی )

حالت اول : در این حالت از نصب درب ، لنگه یک بر روی لنگه دو سوار شده و هر جفت آنها با هم بر روی لنگه سوم می آیند و سرانجام سه لنگه به سمت دیوار هدایت می شوند. موتوری برای این درب باید انتخاب شود که قدرت حرکت سه لنگه را داشته باشد. باز شدن در یک سو و از طریق یک موتور انجام می شود. این مورد ممکن است به ریل اضافه نیاز داشته باشد.

حالت دوم : لنگه یک بر روی لنگه دو سوار شده و دو لنگه همزمان با یکدیگر بر روی لنگه سوم می روند. در مدلی دیگر ممکن است ، لنگه سوم بر روی لنگه دوم سوار شده و جفت لنگه ها همزمان با یکدیگر بر روی لنگه اول بروند. برای نصب درب اتوماتیک ریلی در این حالت شاید به ریل اضافه نیاز باشد. چنانچه باز شدن ریل ها از دو طرف باشد ، نیاز به دو موتور زنجیری و تسمه ای می باشد.

حالت سوم : در حالت سوم باید دو لنگه از مرکز درب به یک سو و یک لنگه به سوی دیگر گشوده شود. با توجه به روند نصب باید احتمال داد که به ریل اضافه نیاز شود. نحوه باز شدن درب در دو طرف چپ و راست و از طریق دو موتور است. شاید نیازمند پیاده سازی ریل دیگری برای نصب درب در این حالت باشیم.

 

  • خلاصه ای از مراحل نصب درب ریلی برقی و نکات مربوط به آن را بیان نمودیم. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما روشن و شفاف باشد و توانسته باشید اطلاعات خوبی درباره نصب درب اتوماتیک ریلی بدست آورده باشید. پیشنهاد ما این است که نصب انواع درب اتوماتیک را به نصابان حرفه ای و مجرب واگذار کرده تا شاهد بهترین عملکرد درب اتوماتیک باشیم.

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما