آموزش نصب درب شیشه ای

آموزش نصب درب شیشه ای را به صورت مختصر و مفید ارائه می دهیم تا پیش زمینه خوبی برای کارآموزان نصب درب اتوماتیک ایجاد کنیم.

توضیحات مختصر درباره درب اتوماتیک 

یکی از انواع درب اتوماتیک ، درب شیشه ای می باشد. درب برقی شیشه ای در مدل های مختلفی شامل درب تلسکوپی ، درب مثلثی ، درب منحنی ، درب کشویی و ... وجود دارد. این دسته از درب ها دارای یک اپراتور برای باز و بسته شدن لت ها هستند. استفاده از درب اتوماتیک دارای مزایای بسیار زیادی است که موجب استقبال بسیار زیاد از نصب این درب ها شده است. زیبایی ، امنیت ، صرفه جویی در انرژی ، آرامش ، سهولت در تردد و ... از مزایای نصب درب اتوماتیک می باشد.

امروزه شاهد نصب انواع درب اتوماتیک در مکان های مختلفی از جمله بانک ها ، فروشگاه ها ، مغازه ها ، پاساژها ، ادارات ، شرکت ها ، هتل ها ، رستوران ها ، باشگاه ها ، برج ها و ... هستیم. درب اتوماتیک بر اساس نوع و مدل ، از اجزای مختلفی ساخته می شود. ممکن است قابلیت های درب های اتوماتیک با یکدیگر متفاوت باشند. برخی از درب های اتوماتیک که در مکان های بسیار خاص و حساس نصب می شوند ، از قابلیت های امنیتی متعددی برخوردار هستند. آموزش نصب درب شیشه ای را در ادامه ارائه می دهیم.

بررسی انواع درب اتوماتیک شیشه ای بر اساس لت های درب

درب اتوماتیک شیشه ای ممکن است در تعداد لت های مختلفی طراحی و ساخته شود.

درب شیشه ای تک لت : برای ورودی هایی که عرض کمی دارند ، از درب شیشه ای تک لت استفاده می کنند. این درب ها دارای یک تک لنگه هستند که به صورت کشویی در مسیر ریل ها حرکت کرده و امکان تردد را فراهم می کنند.

 

آموزش نصب درب شیشه ای

 

درب شیشه ای دو لت : برای طراحی این درب ، ابعاد ورودی را به 4 قسمت تقسیم نموده تا دو لت به شکل فیکس و دو لت به شکل متحرک طراحی شوند. مکانیزم این درب بدین صورت است که لت های متحرک در خلاف جهت یکدیگر بر روی لت های فیکس حرکت می کنند. برای ورودی های بزرگ از درب های شیشه ای دو لت استفاده می کنند. در آموزش نصب درب شیشه ای ، باید با انواع درب های شیشه ای آشنایی داشت.

 

آموزش نصب درب شیشه ای

 

درب شیشه ای چهار لت : برخی از ورودی ها بیش از اندازه بزرگ هستند و نیاز به درب هایی با بیشترین تعداد لت ها دارند. در نتیجه برای چنین ورودی هایی از درب شیشه ای چهار لت استفاده می کنند. درب شیشه ای 4 لت دارای 4 لت متحرک است که لت متحرک دوم با یک دوم شتاب لت متحرک نخست حرکت می کند و در نهایت در نقطه آخر ریل بر روی لت ثابت سوار می شود.

 

 

آموزش نصب درب شیشه ای

 

 

درب اتوماتیک منحنی یا کرو ( Curve ) : طراحی درب های منحنی ، خاص و لاکچری است. نصب درب های منحنی ، فضایی استوانه ای مانند بوجود می آورد. این درب ها مناسب مکان هایی است که محدودیت هایی در زمینه فضای بازشوی درب دارند. البته گاهی نصب درب اتوماتیک منحنی صرفاً به دلیل زیبایی ظاهر آن انجام می شود و مکان نصب درب دارای محدودیت فضای نصب درب اتوماتیک نمی باشد.

 

آموزش نصب درب شیشه ای

 

پیش نیاز آموزش نصب درب شیشه ای

درب اتوماتیک در مدل های مختلفی وجود دارد که با برخی از آنها آشنا شدیم. برای بررسی چگونگی نصب درب اتوماتیک ، آشنایی با مدل های توضیح داده شده کفایت می کند. برای اجرا و پیاده سازی درب اتوماتیک شیشه ای برای یک ورودی باید با توجه به شرایط نصب ، ابعاد ورودی و خواست کاربر به انتخاب نوع درب اتوماتیک مناسب اقدام می شود.

عرض بازشوی درب ، تعداد لت های درب اتوماتیک ، ارتفاع لت ها ، ضخامت شیشه ها ، وزن درب ، سرعت باز شدن درب ، سرعت بسته شدن درب ، زمان باز ماندن درب ، دمای کاری و ... از مشخصاتی هستند که باید درنظر گرفته شوند. لذا توجه داشته باشید که بر اساس این مشخصات باید اجزاء و قطعات درب اتوماتیک را تهیه نمود.

معرفی متعلقات درب اتوماتیک شیشه ای

در آموزش نصب درب شیشه ای به معرفی اجزاء و قطعات مختلف آن می پردازیم تا با هر یک از قطعات آن به خوبی آشنا شویم و در پیاده سازی و نصب آنها در روز نصب پروژه دچار مشکل نشویم. مهمترین قطعات درب اتوماتیک شیشه ای عبارتند از :

لت های ثابت و متحرک : لت ها بر روی ریل ها سوار شده و با حرکت خود ، فضای موردنیاز برای تردد را ایجاد می کنند.

پروفیل اصلی : پروفیل ها از مهمترین اجزای درب اتوماتیک هستند. این قطعه معمولاً از جنس آلومینیوم می باشد و در اندازه ها و مدل های مختلفی ساخته می شود.

کاور پروفیل : این کاور ، نقش پوششی داشته و بر روی قطعات کشیده می شود. ( ارائه آموزش نصب درب شیشه ای )

قوطی : از قوطی ها به منظور نصب پروفیل در درب اتوماتیک استفاده می شود. قوطی های مورد استفاده برای درب اتوماتیک معمولاً در اندازه 100 * 40 و یا 80 * 40 هستند.

 

 

آموزش نصب درب شیشه ای

 

 

سنسور مادون قرمز رادار : سنسورها به منظور تشخیص اجسام و یا اشخاص در محدوده تعریف شده ، در درب اتوماتیک به کار می روند. سنسورهای مادون قرمز بر اساس فناوری مادون قرمز ساخته شده اند. هنگامی که دمای سنسور مادون قرمز افزایش می یابد ، یعنی شخصی در مقابل آن قرار گرفته است.

پولی سر موتور : این قطعه بر روی شفت موتور تعبیه شده و به شکل دنده ریز می باشد.

موتور درب اتوماتیک : با ارزش ترین قطعه درب اتوماتیک ، موتور است. موتور به کمک تسمه ها و پولی هرزگرد مقابل ، سبب به حرکت در آوردن لت ها می شوند. در ادامه مبحث آموزش نصب درب شیشه ای ، حتماً به مکان نصب هر یک از قطعات اشاره می کنیم.

هنگرها : هنگر از تسمه ها به لت های درب متصل هستند. این قطعه داخل ریل ها و در بخش داخلی تعبیه می شوند.

مدار سنسورها : در ساختمان درب اتوماتیک در بخش های مختلفی از مدارات استفاده می شود. مدارات ، ارتباط دهنده سنسورها و رادار و باتری پشتیبان و ... هستند.

انکودر : این قطعه به منظور مشخص کردن محدوده حرکت و سرعت باز و بسته شدن در درب اتوماتیک به کار می رود.

ترانس : ترانس در هر وسیله برقی به منظور تنظیم ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرد. ترانس درب اتوماتیک ، تبدیل ولتاژ 220 ولت به 24 ولت را انجام می دهد که ولتاژ نهایی مناسب کارکرد اجزای برقی درب اتوماتیک باشد.

آموزش نصب درب شیشه ای ( مونتاژ و نصب قطعات )

مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

  • نخست باید قوطی های گفته شده را به درستی در محل خود نصب کرده و آنها را تراز کرد.
  • پروفیل را بر روی قوطی به گونه ای تعبیه نموده که لبه زیرین پروفیل با کناره زیرین قوطی کاملاً لب به لب باشند.
  • اجزای موردنیاز را در پروفیل به شکل ریلی قرار دهید. توجه داشته باشید که تمامی قطعات باید به ترتیب درون پروفیل قرار داده شوند. نخست هرزگرد در وسط گذاشته شود. پس از قرارگیری هرزگرد به ترتیب از سمت راست به قرارگیری سنسورها ، جفت هنگرها ، انکودر ، استوپر ، موتور اقدام نموده و از سمت چپ به قرار دادن قفل برقی ، جفت هنگرها ، باتری ، مدار شارژ ، فولی هرزگرد ، استوپر و ترانس اقدام نمایید.
  • اگر لت های درب اتوماتیک مونتاژ نشده اند باید فریم ها را روی شیشه مونتاژ نمایید. در ادامه ، لاستیک overlab را کار گذاشته و قسمت ابتدایی لت های فیکس را سوار کنید. این کار در محدوده چهار سانتی متری زیر قوطی انجام شود. به تمامی نکات آموزش نصب درب شیشه ای باید به صورت دقیق توجه کنید.
  • اینک نوبت به نصب لت های متحرک می رسد. لت های متحرک باید به هنگرها متصل شوند.
  • حال باید لت های متحرک را رگلاژ کنید و بادخور مناسب آنها از سطح زمین را درنظر بگیرید.
  • سپس به اعمال تنظیمات مختلف درب اتوماتیک بپردازید. سنسورهای خطی و رادار باید به مدار سنسور متصل شوند.
  • پس از نصب کلیه متعلقات گفته شده ، نوبت به نصب کاور پروفیل می رسد.

گزینه های تنظیمات انکودر

نکته دیگری که در ادامه آموزش نصب درب شیشه ای به آن اشاره می کنیم ، تنظیمات انکودر است. هر یک از موارد زیر باید به درستی تنظیم شوند :

  • Close Speed برای تنظیمات سرعت بسته شدن درب است.
  • Open Elapse برای تنظیمات مدت زمان باز ماندن درب است.
  • Reverse Sensibility برای تنظیم فشار روی مانع است.
  • Open Direction برای تنظیم جهت حرکت باز شدن درب تک لت است.
  • Warning Bell برای فعال نمودن زنگ اخطار می باشد.

نقشه ی مدار سنسورها 

 

آموزش نصب درب شیشه ای

 

نحوه نصب کلوزر برای درب شیشه ای

برای نصب کلوزر در درب شیشه ای باید درب شیشه ای را به خوبی تمیز نمود. شیارهای پیرامون درب را با پاک کننده مناسب پاک کنید و آن را به خوبی خشک نمایید.

با استفاده از اسپری های روان کننده سیلیکونی ، شیارهای فوقانی و زیرین را اسپری نمایید و درب را باز و بسته نموده تا این مواد به همه جا رسیده و پخش شوند.

فریم های درب را توسط اسپری گفته شده تمیز نموده تا عاری از هرگونه آلودگی باشد. دقت کنید که فراموش نکنید که این قسمت ها را خشک کنید.

قلاب کلوزر باید در بخش فوقانی درب قرار بگیرد. محل قرارگیری آنها باید کاملاً در امتداد روکش بالایی درب باشد. اینک توسط یک چکش ، چنگال های کلوزر را به داخل جعبه روکش هدایت کنید. آموزش نصب درب شیشه ای تا به اینجا ، واضح و شفاف بوده است و ابهام خاصی نداشته است.

در ادامه باید قلاب را با طناب پیچانده و کلوزر را در راستای محور X ها در بالای درب تعبیه نمایید. کلوزر باید روی درب حرکت نموده تا طناب محکم شود. اینک باید رد کلوزر بر روی قاب را نشانه گذاری نمایید.

در این مرحله طنابی که در مراحل پیش به دور کلوزر پیچاندید را باز نموده و کاغذ موجود در پشت کلوزر را از نوار چسبنده سوا کنید. کلوزر را در محل نشانه گذاری شده به قاب درب شیشه ای متصل کنید. کلوزر را کاملاً فشار داده تا کاملاً بچسبد. برای اتصال پیچ های فلزی نیم اینچی از حفره های طرفین کلوزر به قاب درب شیشه ای ، از یک مته بی سیم کمک بگیرید.

در نهایت باید بند زبانه پلاستیکی را کشانده تا فشار وارده به کلوزر افزایش پیدا کند. اگر احساس کردید دیگر نیازی به کشش نیست ، آخر بند را گره بزنید. زبانه پلاستیکی را به قلاب متصل نمایید.

نکات مهم و اصولی آموزش نصب درب اتوماتیک

  • اگر شیشه های لت ها بسیار بزرگ هستند ، برای مونتاژ و سوار کردن آنها باید دو یا چندین نفر دست به کار شوند.
  • برای حذف درزها از چسب شیشه ای استفاده نمایید. چسب شیشه ای در درزهای میان طرفین شکاف ریشه بالا و شکاف شیشه ای کف و شیشه ضخیم و درب ورودی زده می شود. قالب را به صورت فیکس نگه داشته و اندکی فشار دهید. سرعت حرکت در دنباله شیشه باید متعادل باشد تا چسب شیشه ای در موقعیت دیافراگم ، یک خط همگن را ایجاد نماید.
  • از دستکاری زیاد دستگیره ها به منظور تنظیمات آن خودداری کنید تا صدمه ای به درب وارد نشود.
  • اگر از قفل های الکترومغناطیسی استفاده می کنید ، نخست آنها را توسط کلید تست امتحان کنید.
  • آخرین نکته آموزش نصب درب شیشه ای این است که درب اتوماتیک شیشه ای به دلیل اینکه فضای بیرون را به طور دقیق و شفاف منعکس می کند ، ممکن است باز و بسته بودن آن به خوبی تشخیص داده نشود و موجب برخورد افراد با درب شود. بنابراین باید از علامت هشدار بر روی درب اتوماتیک شیشه ای استفاده نمود.

نصب درب اتوماتیک شیشه ای حتماً بایستی توسط اساتید و مهندسان متخصص و خبره آموزش داده شود تا فرد کاملاً با اصول و استانداردهای نصب درب شیشه ای آشنا شود و در زمان نصب درب، مرتکب خطایی نشود. این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. لذا خواهشمندیم به آن توجه کنید.

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما