آموزش نصب درب اتوماتیک بازویی

 

 نصب درب اتوماتیک بازویی : مراحل نصب این نوع درب اتوماتیک را با دقت بررسی نموده و تمامی جزئیات مهم آن را شرح می دهیم.

معرفی درب اتوماتیک بازویی

ساختار درب اتوماتیک بازویی با درب اتوماتیک شیشه ای بسیار مشابه است. تفاوت اصلی این دو درب به سیستم مکانیکی درب مربوط می شود که در درب بازویی ، ریلی برای حرکت لنگه های درب وجود ندارد. لنگه های درب بازویی همانند درب ساده بازویی باز و بسته شده و مکانیزم حرکتی آن ، بدین شکل است.

یکی از مزایای درب اتوماتیک بازویی این است که امکان نصب اپراتور آن به صورت مستقل بر روی درب های بازویی معمولی وجود دارد تا بتوان درب اتوماتیک بازویی ساده را تبدیل به یک اپراتور سوئینگ نمود. با نصب درب اتوماتیک بازویی از مزایای مختلفی برخوردار خواهید شد.

مزایای استفاده از درب های اتوماتیک بازویی دو لنگه

  • نصب این نوع درب ، نیازمند زیرساخت ها نمی باشد.
  • قدرت درب بازویی ( لولایی ) در مقایسه با سایر مدل های درب اتوماتیک بیشتر است.
  • مصرف برق و هزینه نصب درب بازویی پایین است. لذا استفاده از درب بازویی ، هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت.
  • درب برقی بازویی از ریزپردازنده های قابل برنامه ریزی برخوردار است.
  • عملکرد درب بسیار نرم و روان بوده و باز و بسته شدن آن به راحت ترین شکل انجام می شود.
  • ظاهر درب اتوماتیک بازویی بسیار شیک و زیبا است.

آشنایی با اجزاء و قطعات اصلی درب اتوماتیک لولایی

پیش از نصب درب اتوماتیک بازویی باید با اجزای آن به خوبی آشنا باشید :

گیربکس : در کنار موتورهای معمولی تک فاز به نصب گیربکس اقدام نموده تا کمبود نیروی موتور جبران شود. حال انتقال نیرو توسط گیربکس با توجه به نوع درب به شکل مختلفی انجام می شود.

موتور الکتریکی : موتور از مهمترین قطعات درب بازویی به شمار آمده که در انواع مختلفی وجود دارد. از موتور الکتریکی ، 4 سیم به بیرون رفته که یکی از آنها سیم ارت و یکی دیگر سیم مشترک و دو سیم دیگر از سیم های متصل به سر خازن ها می باشند. موتور ، اصلی ترین نقش را در باز و بسته شدن درب ایجاد می کند.

کارت یا ماژول گیرنده : کارت یا ماژول ، نقش گیرنده امواج را میان دستگاه اصلی و ریموت ایفا می کند. در زمان نصب درب اتوماتیک بازویی ، عملکرد تمامی قطعات  تست می شود.

برد های الکترونیک : بردهای الکترونیک در دو نوع آنالوگ و دیجیتال وجود دارند. تمامی دستورات موردنظر کاربر از طریق برد به قطعات مختلف درب صادر می شود. برد، حکم مغز درب اتوماتیک را دارد.

سنسورهای مادون قرمز : سنسورها به منظور تشخیص افراد یا اشیاء در درب اتوماتیک به کار می روند. سنسورها از دو بخش فرستنده و گیرنده تشکیل شده اند. نصب سنسورها در مکان مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است.

لامپ های چشمک زن : نصب لامپ ها در بالای درب انجام شده تا در زمان حرکت لنگه های درب ، به صورت چشمک زن روشن و خاموش شوند. در هنگام نصب درب اتوماتیک بازویی ممکن است به نصب لامپ های چشمک زن اقدام نکنند.

ریموت کنترل : مسلماً گاهی نیاز می شود که درب اتوماتیک را از راه دور کنترل نمود. بدین منظور از ریموت استفاده می شود. ریموت با کمک کارت رادیویی گیرنده و آنتن ، موجب برقراری ارتباط با درب اتوماتیک از راه دور می شوند.

  • علاوه بر موارد گفته شده ، درب اتوماتیک دارای اجزای دیگری شامل فیوزها ، ترمینال های اتصال ، دیپ سوئیچ ها ، ال ای دی ها ، ابزارهای امنیتی و ... می باشد. با توجه به اینکه ساختمان درب برقی بازویی تا چه اندازه پیشرفته و کامل باشد ، از قطعات مختلفی برای آن استفاده می شود.

چگونگی نصب درب اتوماتیک بازویی دو لنگه :

مراحل نصب را با هم مرور می کنیم :

نصب سیستم دو لنگه

مکان نصب درب برقی لولایی بسیار مهم است. امکان نصب سیستم دو لنگه بر روی ستون آجرکاری شده ، تیرک لولای درب و خود لولای درب وجود دارد. سیستم دو لنگه به کمک پلیت ویژه ای بر روی درب نصب می شود. صفحه پلیت و حفره های آن ، به گونه ای هستند که می توان آنها را بر روی انواع درب ها نصب نمود.

در اینجا با دو صفحه فلزی سروکار داریم. یکی از صفحات فلزی به چهارچوب درب وصل شده و صفحه دوم در بخش انتهایی سیستم تعبیه می شود. نصب و تنظیم صفحات فلزی باید به صورت حرفه ای انجام شود و به زوایا و فواصل توجه شود.

بعد از نصب اتصالات لت های درب باید فرآیند نصب درب اتوماتیک بازویی را با سیم کشی های درب و نصب سایر تجهیزات ادامه دهیم. دقت کنید که مراحل کار را تا اینجا به درستی انجام داده باشید.   

نحوه سیم کشی های درب بازویی دو لنگه

برای سیم کشی درب به کابل ها و سیم های مختلفی نیاز داریم که برخی از مهمترین آنها شامل سیم فلاشر  2 * 1.5، سیم قفل برقی 2 * 1.5 ، سیم آنتن کواکسیال ، سیم 2 زوج برای فوتوسل و ... می باشند. توجه داشته باشید که اگر موتور درب برقی بازویی از نوع 220 ولت باشد ، به سیم 3 * 1.5 نیاز داریم. اما چنانچه موتور از نوع 24 ولت باشد ، سیم 2 * 1.5 موردنیاز است.

به ساختمان چشمی نگاهی بیاندازید. همانگونه که ملاحضه می کنید چشمی دو قسمت است که یک قسمت آن فرستنده و یک قسمت آن گیرنده است. قسمت فرستنده چشمی تنها نیازمند ولتاژ است اما قسمت گیرنده چشمی دارای ولتاژ و دو ترمینال فرمان می باشد.

بررسی مدار فرمان

در ادامه بررسی روند نصب درب اتوماتیک بازویی به آنالیز مدار فرمان می پردازیم. مدار فرمان آنالوگ و دیجیتال از تعدادی ورودی و خروجی برخوردار می باشد. ورودی برق AC 220 : L , N و اتصال زمین با PE :            نصب درب اتوماتیک بازویی

 

ترمینال اتصال موتور

موتورهای 24 ولت و موتورهای 220 ولت هر یک با نماد خاصی مشخص هستند. توجه داشته باشید که در موتورهای 24 ولت تغییرات مکانی ترمینال موتور تنها سبب تغییرات جهت چپ گرد و راست گرد بودن می شود.

در موتورهای 220 ولت باید به اتصال درست سیم ها توجه داشت. کابل قهوه ای به ترمینال Open ، کابل سیاه رنگ به ترمینال Close ، کابل آبی کمرنگ به ترمینال Com متصل است. اگر کابل های سیاه رنگ و قهوه ای رنگ را جابه جا کنید ، تنها جهت پادساعتگرد و ساعتگرد بودن را عوض می کنید. برای موتورهای 220 ولت ، نیازمند یک خازن راه انداز هستید. خازن باید به درستی به موتور وصل گردد.

ترمینال اتصال لامپ چشمک زن (نصب درب اتوماتیک بازویی )

لامپ چشمک زن با نام هایی مثل Lamp ، Blinker ، Light و Flasher و ... نمایش داده می شود. برای اینکه کابل های لامپ را متصل کنید نیازی نیست که جهت را رعایت کنید.

ترمینال اتصال قفل برقی

خروجی قفل در اینجا ، 12 ولت AC است. بنابراین جهت اتصال ها در این قسمت اهمیتی ندارد. کنتاکت های بسته NC به صورت زیر است :

 

 

 نصب درب اتوماتیک بازویی

 

کنتاکت های بسته اکثراً جهت اتصال چشمی ها ، ورودی لیمیت سوییچ ها و ورودی شاسی Stop مورد استفاده قرار می گیرند. مداری که در این بخش به کار می رود ، بایستی از نوع بسته و یا NC باشد. توجه به این نکته بسیار مهم است و این مسئله هرگز نباید مورد غفلت واقع شود. چنانچه هر یک از مدارات NC را بکار نبردیم ، ناچار به کوتاه کردن آنها توسط ترمینال COM در مدار اتصال هستیم.

برای نصب درب اتوماتیک بازویی باید توجه بسیار زیادی به مرحله سیم کشی ها و نصب مدارات داشت تا کوچکترین خطایی بوجود نیاید. کنتاکت های باز NO به صورت زیر نشان داده می شوند که با کنتاکت های بسته ، کاملاً متفاوت می باشند :

 

 نصب درب اتوماتیک بازویی

 

کنتاکت های باز در اغلب اوقات برای فرمان دادن جهت گشوده شدن یک لنگه و یا دو لنگه درب هستند که از آنها با نام هایی همچون Start ، Step By Step ، Start P و PED یاد می شود. جهت ارسال دستور به آنها بایستی از ریموت یا شاسی کمک گرفت.

ترمینال مدار فرمان

 

نصب درب اتوماتیک بازویی

 

 

منوی تنظیمات نصب درب اتوماتیک بازویی

 

 

نصب درب اتوماتیک بازویی

 

 

 

 

نصب درب اتوماتیک بازویی

 

نکات مهم نصب درب اتوماتیک بازویی

نصب درب لولایی یا بازویی ، اقدامی کاملاً تخصصی می باشد و باید به دست تکنسین های دوره دیده انجام شود. چنانچه به هر یک از مراحل نصب درب لولایی تسلط کافی نداشته باشید ، دچار مشکل خواهید شد. بسیاری از مشکلات درب اتوماتیک لولایی به نصب نادرست آن مربوط می شود. لذا با توجه به ضرورت نصب درب اتوماتیک توسط تکنسین های متخصص و کارآزموده ، از نصابان و تکنسین های حرفه ای بخواهید که نصب درب اتوماتیک بازویی را برای شما انجام بدهند.

مطالب گفته شده ، صرفاً چکیده ای از اصول نصب درب برقی بازویی بود. قطعاً پروسه نصب درب برقی بازویی ، دارای جزئیات بیشتری است که به تمامی آنها باید توجه نمود. نکات بسیار مهمی وجود داشته که در زمان نصب درب اتوماتیک بازویی باید بدان ها توجه نمود :

  • چهارچوب و سطح مکانی که قرار است درب بازویی در آنجا نصب شود ، باید دارای استحکام کافی باشد.
  • مکان نصب درب باید به لحاظ محدودیت و یا عدم محدودیت فضایی چک شود تا مشخص شود که آیا فضای لازم برای باز و بسته شدن لت های درب وجود دارد.
  • کددهی به ریموت کنترل باید با دقت بالایی انجام شود.
  • پایه جک ها بایستی از لولاها در حد فاصله درستی قرار بگیرند. عملکرد جک ها را پس از نصب آنها چک نموده تا از صحت عملکرد آنها اطمینان حاصل کنید.
  • مسئله تراز کردن ریل های درب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ریل ها بایستی کاملاً تراز باشه و فیکس و مستحکم سوار شوند.
  • سیم کشی ، یکی از مهمترین مراحل نصب درب اتوماتیک بازویی می باشد. سیم کشی ها باید بر اساس دستورالعمل ها انجام شود و کوچکترین بی دقتی و خطایی در انجام سیم کشی ها نشود.
  • بخش های متحرک درب را بالانس نموده و چک کنید که لت های درب در زمان باز و بسته شدن با یکدیگر برخورد نداشته باشند.
  • در نهایت باید عملکرد کلی درب برقی بازویی را چک نموده و در صورت بروز مشکل ، سریعاً به رفع آن اقدام نمایید.

گام به گام با مراحل نصب درب برقی بازویی

چنانچه بخواهیم مراحل نصب درب اتوماتیک بازویی را به صورت خلاصه بیان کنیم باید موارد زیر را عنوان کنیم :

  • عملیات تخریب به منظور پیاده سازی جک ها و پایه های جک انجام می شود.
  • پایه های جک بر روی درب بازویی و ستون های درب با جوشکاری ، تعبیه می شوند.
  • داکت کشی و لوله کشی ها انجام می شود.
  • سیم کشی ها و کابل کشی ها به صورت دقیق انجام می شود.
  • نصب قطعات مختلف درب بازویی از جمله برد اصلی ، سنسورها و فلاشر و ... انجام می شود.
  • تنظیمات درب انجام شده و درب را به دقت رگلاژ می کنند.
  • در نهایت به تنظیمات مدار فرمان پرداخته شده و عملکرد درب بازویی را چک می کنند.

هزینه نصب درب اتوماتیک بازویی

یکی از انواع درب اتوماتیک که استفاده از آن بسیار رایج شده است ، درب بازویی است. درب اتوماتیک بازویی دارای اجزای گوناگونی شامل ریموت ، مدار کنترل ، چشمی ، فلاشر ، جک بازویی و ... می باشد. اینکه با خواندن چندین مطلب آموزشی بتوان به نصب درب اتوماتیک اقدام نمود ، کمی دور از ذهن به نظر می رسد.

بنابراین باید نصب درب اتوماتیک از جمله درب بازویی را به نصابان متخصص در این زمینه واگذار نمود. هزینه نصب درب با توجه به فاکتورهای مختلفی تعیین می شود. به طور مثال نوع جک بازویی سبب افزایش یا کاهش هزینه نصب و اجرای درب بازویی می شود.

ابعاد درب بازویی ، از عوامل اثرگذار بر هزینه نصب درب اتوماتیک بازویی است. مسلماً به هر اندازه که ابعاد درب بزرگتر باشد ، پروژه سنگین تر و وقت گیر تر خواهد بود. لذا هزینه نصب درب افزایش پیدا می کند. نصب انواع درب اتوماتیک از جمله درب بازویی را به نصابان و تکنسین های مجرب و حرفه ای ایپاکو واگذار نمایید. تکنسین های ما به حرفه ای ترین شکل به نصب درب برقی بازویی اقدام می کنند.

 

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما