شیشه مات شونده

شیشه مات شونده در بخش های مختلفی مانند هوانوردی و فضانوردی ، پزشکی ، معماری و عمران ، خودروسازی و سایر صنایع کاربرد دارد.

شیشه هوشمند یا شیشه های مات شونده چیست ؟

این شیشه ها ، یک سیستم جدید و مدرن بوده که امکان مات نمودن یا شفاف بودن شیشه در زمان موردنیاز را دارد. بدین ترتیب در زمانی که شما احساس می کنید به نور بیشتری نیازمند هستید ، شیشه را شفاف و در زمان های دیگر آن را مات می کنید. طراحی این شیشه به گونه ای صورت گرفته که میزان نور عبوری از آن را می توان تنظیم نمود.

در ساخت این شیشه ها از فناوری جدید نانو و پلیمر و ... بهره گرفته شده است. این شیشه ها دارای یون های فعالی می باشند که در زمان قطع جریان برق ، آرایشی نامرتب داشته و سبب کدر یا مات شدن شیشه می شوند. در زمانی که جریان برق برقرار شود ، آرایش قرارگیری یون ها به صورت مرتب صورت گرفته و موجب شفافیت شیشه می شوند.

اصلی ترین کاربردهای شیشه های هوشمند

شیشه مات شونده برای نمای ساختمان ها ، پارتیشن های جدا شونده ، فروشگاه ها ، رستوران ها و هتل ها ، بخش های مختلف مراکز درمانی مانند اتاق عمل ، سالن های همایشات ، اتاق مدیران ، بخش های مختلف مراکز نظامی و ... به کار می رود.

با توجه به مکان نصب این شیشه ها ، آنها را در مدل های مختلفی طراحی و تولید می کنند. این شیشه ها به طور کلی در دو نوع شیشه های لمینت شده و کریستال مایع وجود دارند. شیشه های لمینت شده را برای مراکزی با هوای خشک مورد استفاده قرار می دهند. شیشه های کریستال مایع را در مراکزی که هوای مرطوبی دارند ، مورد استفاده قرار می دهند.

  • شیشه های مات شونده را باید از مراکزی خریداری نمود که باکیفیت ترین و مرغوب ترین این شیشه ها را ارائه نمایند. ایپاکو ، یکی از بزرگترین مراکز تولیدکننده انواع درب اتوماتیک ، کرکره برقی ، نماهای شیشه ای و سایر تجهیزات مدرن برای ساختمان های گوناگون است.

مزایای نصب شیشه مات شونده

شیشه های هوشمند از مزایای زیادی برخوردار هستن که برخی از آنها را به شما معرفی می کنیم :

  • با نصب شیشه های هوشمند نیازی به استفاده از کرکره یا پنجره و ... نمی باشد. زیرا داخل ساختمان به هیچ عنوان از بیرون دید نخواهد داشت.
  • این شیشه ها ، امکان شفاف شدن و یا مات شدن در زمان دلخواه را دارا می باشند.
  • شیشه های هوشمند عایق صوت بوده و موجب کاهش انتقال آلودگی صوتی به داخل محیط می شوند.
  • میزان نور ورودی به داخل محیط را می توان توسط این شیشه ها کنترل نمود.
  • نصب این شیشه ها ، امکان دید از بیرون را از بین برده است و می توان یک محفل خصوصی ایجاد نمود.
  • شیشه مات شونده از خاصیت دفع اشعه های زیان آور فرابنفش برخوردار می باشد.
  • حالت شفاف بودن یا مات شوندگی این شیشه ها را می توان توسط ریموت ، نرم افزار ، دکمه دیواری و ... تنظیم نمود.
  • این شیشه ها از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار می باشند و نسبت به شیشه های معمولی از امنیت بالاتری برخوردار هستند.

قابلیت Back Projection  در شیشه های هوشمند

شیشه های هوشمند این امکان را دارا می باشند که به منظور صفحه و پرده پخش تصاویر یا ویدئو با کیفیت اچ دی برای پروجکشن ها به کار بروند. بنابراین می توان این شیشه ها را برای مراکز اداری و تجاری استفاده نمود و پرده ای دیگر را برای پخش ویدئو یا تصاویر پروجکشن تهیه نکرد.

شاید این قابلیت شیشه مات شونده را تاکنون نشنیده باشید که می توان عکس یا ویدئو را از پشت شیشه به تصویر کشید. اما در طرف مقابل شیشه به تماشای آن پرداخت. این یک ویژگی خاص شیشه مات شونده می باشد.

مهم ترین ویژگی های شیشه های هوشمند

به برخی از قابلیت ها و مزایای این شیشه ها اشاره نمودیم. اگر بخواهیم بارزترین ویژگی های این شیشه ها را نام ببریم باید به موارد زیر اشاره کنیم :

توانایی پخش تصاویر از پشت با وضوح HD

ممانعت از عبور اشعه های UV و IR

امکان کنترل روشنایی در طول روز

عملکردی فوق العاده و سرعتی بالا در زمان کدر یا شفاف شدن شیشه

مدل های متنوع شیشه مات شونده

امروزه در اغلب ساختمان ها و بناهای مهم به نصب شیشه های هوشمند اقدام می شود. مزایای نصب این شیشه ها سبب استقبال بالا از نصب آن شده است. همانگونه که اشاره شد این شیشه ها دارای مدل های مختلفی هستند که چندین مورد از آنها را بررسی می کنیم :

شیشه های الکتروکرومیک : این شیشه ها ، امکان رنگ پذیری دارند. کاربرد این شیشه ها بیشتر در معماری است. این شیشه ها در مقایسه با جریان الکتریکی عکس العمل نشان داده و در سریع ترین زمان می توانند تغییر حالت ( از مات به شفاف و بالعکس ) دهند.

شیشه های فتوکرومیک : این شیشه ها در مقابل اشعه های الکترومغناطیسی ، مات شده و مقدار نور عبوری از آن به شدت کاهش پیدا می کند و در زمان قطع اشعه ، سریعاً به وضعیت نخست خود برمی گردند.

شیشه مات شونده ترموکرومیک : این شیشه ها این توانایی را داشته که در فصل تابستان از گرم شدن محیط داخل جلوگیری نموده و در فصل زمستان سبب گرم شدن فضای داخلی شوند.

شیشه های کریستال : این شیشه ها ، توانایی توزیع نور آفتاب را دارا می باشند. با پخش نور خورشید ، از عبور امواج ماورا بنفش به داخل محیط ممانعت به عمل آورده می شود. درون این شیشه ها ، کریستال مایع وجود دارد.

معایب شیشه های هوشمند

این شیشه ها با وجود مزایای بسیار زیادی که دارند ، چندین ایراد دارند. از ایرادات این درب ها می توان به گران بودن آنها ، نصب سخت و تخصصی آن ، نیاز پیوسته به جریان برق و مصرف بالای برق و ... اشاره نمود. لذا توصیه می شود که شیشه مات شونده را در مکان هایی استفاده نمود که نیاز مبرم به نصب این شیشه ها دارند ، نه مکان هایی که ضرورتی برای استفاده از این شیشه ها ندارند.

 

محتوای بیشتر در این بخش: « شیشه ضد گلوله شیشه لمینت »

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما